(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Kynutá švestková buchta
Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky, 100g Hery, 100g cukru krupice, 100- 150 ml mléka, droždí.
Drobení: Hera + pol. mouka + cukr moučka
Postup přípravy
Do vlažného mléka dáme rozpustit droždí. Do mouky nasypeme cukr a nakrájíme po kouskách Heru, pomalu vlíváme mléko s droždím. Vše uhněteme tak, aby se nic nepřilepovalo na vařečku ani na mísu. Necháme vykynout. Poté vše dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Navrch klademe švestky a nakonec dáme drobení, které jsem uděly z Hery+ curku moučka + polohrubá mouka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Drobenku přidávám až nakonec, aby se moc nespekla, je to tak cca 10 minut před dopečením.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jitule64
(upraveno)
17. 4. 2007, 10:01
Také krásná fotečka! Vaše recepty poznám vždycky podle fotečky. Je to nápad a vypadá to úúúúúúúúúúúúžasně.
Katy9
(upraveno)
16. 4. 2007, 13:50
...nádherné foto..prosím, dáváte celou kostičku droždí???Katka
sonka
(upraveno)
16. 4. 2007, 15:18
@Katy9
Dobrý den Katko, dávám celou, ale asi stačí i půlka. Tu dává moje mamka.